preskoči na sadržaj
Izostanci s nastave

Roditelj može, više puta godišnje, opravdati izostanak svoga djeteta u trajanju do tri radna dana ( OBRAZAC –ISPRIČNICA RODITELJA), a za koje nije pravodobno podnesen zahtjev za odobrenjem.

Opravdanost izostanka s nastave zbog zdravstvenih razloga u trajanju duljem od tri radna dana uzastopno dokazuje se liječničkom potvrdom.

Izostanak učenika s nastave može se opravdati i odgovarajućom potvrdom nadležne institucije, ustanove ili druge nadležne fizičke ili pravne osobe (Ministarstvo unutarnjih poslova, sud, nadležni centar za socijalnu skrb, ustanova u koju je učenik uključen zbog pružanja pomoći ili dijagnostike, škola s umjetničkim programima, škola stranih jezika, učenički dom, sportski klub, kulturno-umjetničko društvo, kazalište u koje je učenik uključen, specijalistička ordinacija u kojoj je obavljen pregled ili dijagnostička pretraga i drugo), uključujući i e-potvrdu o narudžbi za pregled u zdravstvenoj ustanovi.

Izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja (OBRAZAC ZAMOLBE RODITELJA ZA IZOSTANAK UČENIKA S NASTAVE), može odobriti:

– učitelj/nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana,

– razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana, najkasnije 1 dan prije

– ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana, najkasnije 5 dana prije

– učiteljsko/nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana, najkasnije 7 dana prije.

Izborni predmeti

Obrasci za odabir izbornih predmeta: Izborne predmete koje ste izabrali vrijede dok suglasnost ne povučete. Ukoliko želite povući suglasnost, odnosno ispisati učenika s nekog izbornog predmeta to, sukladno Zakonu, možete učiniti najkasnije do 30.6. tekuće školske godine za narednu školsku godinu.

Oslobađanje učenika pohađanja nastavnog predmeta

U skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, a prema članku 80 Zakona učenik može biti privremeno ili trajno oslobođen od pohađanja nastavnog predmeta.

VI. PRAĆENJE I OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA

Članak 80.

  1. Ako učenik zbog zdravstvenog stanja ne može sudjelovati u određenoj aktivnosti ili bi to sudjelovanje štetilo njegovu zdravlju, može se privremeno ili trajno osloboditi od pohađanja nastavnog predmeta ili sudjelovanja u određenim nastavnim sadržajima, ako ti nastavni sadržaji nisu iz osnovnih predmeta struke.

  2. Odluku o oslobađanju učenika donosi učiteljsko vijeće odnosno nastavničko vijeće na prijedlog liječnika primarne zdravstvene zaštite (pedijatar, ginekolog ili obiteljski liječnik)

  3. Učeniku koji je tijekom cijele nastavne godine oslobođen pohađanja nastave određenog nastavnog predmeta, završna ocjena za taj predmet ne upisuje se u javnu ispravu već se upisuje oslobođen.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 


Oglasna ploča

Energetska obnova

Europski strukturni i investicijski fondovi

U lipnju poziv za energetsku obnovu kuća, a prijave krajem ljeta

HB stan » Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od ...


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Linkovi za školu


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju