preskoči na sadržaj
PŠ Sokolovac

vijesti

BOŽIĆNA PRIREDBA

 Dana 18.12.2017. održana je božićna priredba.  Kao i svaki puta, vrijedni su učenici  izveli zanimljiv program prožet različitim scenskim ostvarajima. Uživali su njihovi roditelji, bake, djedovi, susjedi i dječica predškolskog uzrasta.Priredbi su bile nazočne drage gošće iz Matične škole, pedagoginja Ivana i knjižničarka Ankica.  Na kraju programa stigao je i djed Mraz u društvu baka Mrazica s punim vrećama poklona. Oduševljenju nije bilo kraja. Još neko vrijeme svi prisutni su uživali u veselju, zajedništvu i druženju uz kavu, kolače, sokove i grickalice koje su donijeli roditelji učenika.  Zaista su si dali puno truda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 15. 1. 2018. 20:57

NIKOLINJE

Dolaskom u školu učenici nisu našli naše šlape. Sjetili su se da bi sveti Nikola u tome mogao imati prste. Uzeo im je papuče iz ormarića, napunio poklonimo i posakrivao po cijeloj školskoj zgradi.  Bilo je zanimljivo tražiti i u papučama pronaći  nešto od školskog pribora i slatkiša. Prema kazivanju učiteljice Marine i tete Gordane orilo se u učionici : „Pogledaj, što sam ja dobio! Dobio sam i ja isto!“ One su uživale  gledajući ih  kako se vesele. Tako malo a tako puno. Došavši na treći sat učenici su me dočekali s puno priče oko iznenađenja kojeg su danas doživjeli.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 18. 12. 2017. 20:56

U ČAST DANA HRANE I DANA KRUHA- 16.listopad 2017.

Nekoliko dana prije učenici su donosili plodove prirode i postepeno slagali izložbeni stol. Sa slaganjem su završili dolaskom u školu donijevši kruh, peciva i razne slastice (orehnjača, buhtle i  kolač od mrkve). Recitacijama, prigodnim pjesmama i recitalom zahvalili smo prirodi i vrijednim ljudima na prekrasnim  darovima.  Programu je sudjelovala Željka Grujić, edukacijska rehabilitatorica i Gordana, naša najdraža teta spremačica. Na kraju smo se počastili ukusnim proizvodima koje su napravile naše mame uz našu pomoć.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 1. 12. 2017. 20:56

Prvi dan u školi

Nakon pozdrava i lijepih riječi učiteljice, krenuli smo odmah na  posao. Učiteljica nam je pročitala priču o pčelicama. Potom nam je podijelila  crteže pčelica koje su predstavljale nas. Obojili smo ih i napravili zajednički plakat: Pčela učiteljica i njene pčelice na rascvjetanoj livadi. Plakat je predstavljao nas koji smo svi različiti, učimo, družimo se, poštivamo pravila i uživamo u svakom provedenom danu. Nadam se da će tako i biti. Taj dan posjetio nas je i  Josip Stjepanović, načelnik općine Dežanovac. Donio je pune ruke poklona. Bile su to platnene torbe sa školskim priborom za sve učenike. I učiteljica je dobila poklon: penkalo i olovku. Za svaku pohvalu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 1. 12. 2017. 20:52

PROJEKT *KRUH- HRANA, KRUH -ŽIVOT*- 2. polugodište

Tijekom siječnja i veljača učenici su vježbali slagati odjevne predmete, učili kako se treba odijevati i ponašati u različitim životnim situacijama. I sami su bili modni kreatori i kreirali odjeću.

Učilo se puno i o hrani. Shvatili su da trebaju smanjiti slatkiše i jesti raznovrsniju hranu kako bi bili zdraviji i sposobniji za život. Sastavljali su tjedni jelovnik.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 20. 11. 2017. 23:51

Neobičan dan: Maškare u klupama

28.veljače 2017. učiteljicu su dočekali: anđeo, bakica, klaun, Indijanka, gusar, vampir, Izet, mačkica i Nindža. Bili su prekrasni. Poslije nastave se plesalo i kovali se planovi za obilazak sela i seljana pjevajući stare pjesme kako bi bili nagrađeni jajima, slatkišima i ponekim novčićem.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 20. 11. 2017. 23:49

BOŽIĆNA PRIREDBA

21. prosinca 2016.godine, sjaj predstojećih božićnih blagdana obasjao je  PŠ Sokolovac i njene mnogobrojne goste: roditelje, bake, djedove i susjede učenika, bivše učenike, mještane Sokolovca i okolnih sela i njihovu predškolsku djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 13. 1. 2017. 00:38

PROJEKT *KRUH- HRANA, KRUH -ŽIVOT*- 1.polugodište

Tijekom rujna i listopada učenici su puno naučili o kruhu kao osnovnoj prehrambenoj namirnici i kruhu kao zanimanju za kojeg uči i kruhu od kojega se živi. Upoznali su različite vrste brašna kao i kruha i njihove nutritivne vrijednosti. Pekli su kruh i radili kukuruzne muffine  u školi. Gostovali su i  kod bake Dragice Njegovec gdje su izrađivali peciva. Čitali su i analizirali mudre izreke o kruhu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 13. 1. 2017. 00:35

6.prosinca 2016.- iznenađenje u školi

Pri dolasku u školu  06.prosinca 2016.godine, učenike je dočekalo iznenađenje – ormarić bez papuča. Svi su pogledavali jedni druge. Mislili su da je stigla maca Papučarica. Bio je to sveti Nikola koji je napunio papuče poklonima i posakrivao ih po cijeloj učionici. Krenula je potraga. Ubrzo se čulo: “Našao sam papuču! Vidi što sam dobio! I ja sam dobila isto!“  Učiteljica Milena i spremačica Gordana uživale su u njihovom veselju. Učenici su bili sretni i oduševljeni dobivenim poklonima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 13. 1. 2017. 00:33

Dan kruha i zahvalnosti za plodove

Svečanost proslave dana kruha i zahvalnosti za plodove održala se 14.10.2016. Gosti su bili oduševljeni uređenošću izložbenog stola kojeg su učenici i učiteljica tjedan dana postavljali (ukrasi, voće, povrće, staklenke zimnice i  šumski plodovi). Mame su ga na kraju upotpunile brojnim kolačima i pecivima. Učionicom su se širili  zamamni mirisi. Učenici su izveli kratak i zanimljiv  program. Prezentirali su  sadržaje o žitaricama krušaricama. Uslijedila  je molitva, blagoslov hrane i uživanje u bogatstvu stola.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 13. 1. 2017. 00:32

PIKNIK U ČAST ZAVRŠETKA NASTAVE

 Dana  8. lipnja 2016.roditelji i njihova djeca, spremačica, pedagoginja Martina i učiteljica Milena  proslavili su završetak nastave. Prvi dio piknika, roditelji su  roštiljali a njihova djeca sa učiteljicom su pripremala stol za degustaciju slasnih čevapčića, ražnjića i kobasica. Bilo je i frkanaca, grickalica, slatkiša… Uživalo  se u izobilju hrane.

Drugi dio piknika prošao je u sportskim, natjecateljskim igrama djece i roditelja. Trčalo se, brzo hodalo, kvačile se kvačice, mrežaste vrećice, skakalo se u vrećama, nosile se tace, prenosile se lopte…Bilo je bučno i uzbudljivo ali vrlo zanimljivo i srčano. Na kraju su bili svi sretni i zadovoljni.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 2. 10. 2016. 00:04

PŠ SOKOLOVAC - KUĆA U CVIJEĆU

Tijekom godine, velika pažnja se posvećuje uređenju okoliša. Vrijedna spremačica, Gordana uz neznatnu pomoć učiteljice Milene njeguje i brine se o penjačicama na prozoru, kamenjaru, cvjetnim gredicama, zelenim površinama i aleji čempresa. Mnogi prolaznici zastajkuju i dive se viđenome. Svaka biljčica priča posebnu priču.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 2. 10. 2016.

Fašnik U PŠ Sokolovac

Dana 9. 2. 2016. nastava je protekla nešto drugačije.Učenici su došli maskirani. Tijekom cijelog jutra razgovaralo se o maskiranju, maskama i tradicionalnom običaju našeg sela. Dan smo završili pjevajući fašničke pjesme, posebice one koje će djeca pjevati pri obilasku sela od kuće do kuće izvan nastave u slobodno vrijeme učenika i plešući pod maskama. Nismo mogli izabrati najljepšu masku jer je svaka maska bila posebna i svaki učenik se ponašao kao lik u kojeg su se maskirali.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 1. 10. 2016. 23:56

Valentinovo

Dan, 12. 2.2016.  bio je u posebnom ozračju – ozračju ljubavi. Čitali smo legendu o svetom Valentinu i  čitali  ljubavnu poeziju.  Proveli smo tombolu, međusobno si čestitali  Valentinovo i darivali se čokoladama. Učenici su odlučili da će čokolade ostaviti u školi i svaki dan pojesti  po jednu čokoladu dijeleći sa drugima. Gesta za svaku pohvalu. Učiteljica oduševljena.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 1. 10. 2016. 23:52

Izlet u Hrvatsko zagorje

Izlet u Hrvatsko zagorje 10.5.2016.

        Učenici OŠ Dežanovac i njihove učiteljice posjetili su Hrvatsko zagorje. 

      

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 25. 5. 2016. 09:43

Božić u PŠ Sokolovac

Tradicionalno, kao i svake godine u PŠ Sokolovac, 22.12. 2015. održana je božićna priredba. Uživala je brojna publika u besprijekorno, izvedenim scenskim ostvarajima osmero učenika. U školu je navratio djed Mraz u društvu baka Mrazica i darivao naše male zvjezdice i ostalu djecu.Učiteljica, Milena Šustić je pohvalila svoje učenike  ne žaleći se na mukotrpno i svakodnevno vježbanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 2. 1. 2016. 23:42

Sveti Nikola U PŠ Sokolovac

OPET NAS JE SVETI NIKOLA IZNENADIO…

 

Dana 7.12.2015. pri dolasku u školu, učenici nisu našli papuče u ormariću. Zabrinuli su se i bosi ih tražili. Učenici drugog  i trećeg razreda su nagađali da je školu posjetio sveti Nikola i da svi mogu očekivati poklone. Bili su u pravu. Sveti Nikola je napunio njihove papuče, posakrivao ih i otišao. Nakon kratkotrajne potrage uslijedilo je neopisivo veselje i oduševljenje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 2. 1. 2016. 23:41

Dan kruha u PŠ Sokolovac

DANI KRUHA: UŽIVANJE U BOGATSTVU HRANE, LIJEPIM RIJEČIMA I DOBROM DRUŠTVU

 

16. listopada 2015. god. u PŠ Sokolovac proslavili smo Dane kruha izložbom  proizvoda, programom i obilaskom dviju obitelji.Izložbeni stol je bio premalen za sve kolače, jesenske i pekarske proizvode. Učenici su izveli zanimljiv program. Uslijedila je molitva i degustacija.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 2. 1. 2016. 23:17

Događaji u PŠ Sokolovac

PODRUČNA ŠKOLA  SOKOLOVAC U ŠKOLSKOJ GODINI 2014./2015.

 

KESTENIJADA U ŠKOLI

Već nekoliko godina, tradicionalno se peku kesteni. Bilo je to 13. 10.2014. Pitate se, odakle kesteni? Donijela ih je učiteljica iz Petrinje. Učenici su ih opisivali, uspoređivali, brojili, dodavali, oduzimali, pripremali za pečenje i pekli. Dima su se nadimili ali i uživali u mirisu  i okusu pečenih kestena.    

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 23. 9. 2015. 22:07

Projektni dan- Kviz " Igrom do znanja"

Dana,3.6.2015. u PŠ Sokolovac održan je projektni dan učenika razredne nastave OŠ Dežanovac „KVIZ-IGROM DO ZNANJA “ koji je okupio učenike matične škole Dežanovac i pet područnih škola:Trojeglava, Imsovac, Uljanik, Blagorodovac i Sokolovac. Kviz je u Oš Dežanovac postao već tradicionalan,  organizira se sedmu godinu, a   ove školske godine domaćin je Pš Sokolovac s učiteljicom Milenom Šustić. Cilj projektnog dana je učenjem i druženjem usvajati, vježbati te primjenjivati znanja i  iskustva  naučena iz hrvatskog jezika,  iz prirode i društva , tjelesne kulture u stvarnoj životnoj zajednici, razvijati suradničke odnose, razvijati kulturu govora, poticati pažnju i želju za istraživanjem te bolje međusobno upoznavanje i druženje učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 10. 6. 2015. 11:08

PROJEKTNI DAN - KRUMPIRI

PROJEKTNI DAN 

„ KRUMPIRI, KRUMPIRI SVUDA I SVAGDJE- ODUVIJEK I ZAUVIJEK“

U Područnoj školi Sokolovac 18.5.2015 ostat će zapamćen po mnogo zanimljivih sadržaja od kojih će svakako zapamćena ostati riječ KRUMPIR. Naime, toga dana, vrijedna učiteljica Milena Šustić , sa isto tako vrijednim roditeljima i učenicima održala je pregršt zanimljivih aktivnosti i osmislila projektni dan simboličnog naziva„ KRUMPIRI, KRUMPIRI SVUDA I SVAGDJE- ODUVIJEK I ZAUVIJEK“.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 21. 5. 2015. 11:52
 


Foto-galerija - PŠ Sokolovac

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Mirjana Hojka
4. 3. 2018. 20:59
Mirjana Hojka
4. 3. 2018. 20:58
Mirjana Hojka
29. 12. 2017. 12:40
Mirjana Hojka
20. 11. 2017. 23:41
Mirjana Hojka
20. 11. 2017. 23:39
Mirjana Hojka
20. 11. 2017. 23:37
Mirjana Hojka
20. 11. 2017. 23:36
Mirjana Hojka
20. 11. 2017. 23:32
Mirjana Hojka
2. 11. 2017. 23:39
Mirjana Hojka
13. 1. 2017. 00:29
Mirjana Hojka
13. 1. 2017. 00:28
Mirjana Hojka
13. 1. 2017. 00:27
Mirjana Hojka
13. 1. 2017. 00:24
Mirjana Hojka
1. 10. 2016. 00:19
Mirjana Hojka
1. 10. 2016. 00:16
Mirjana Hojka
1. 10. 2016. 00:13
Mirjana Hojka
1. 10. 2016. 00:12
Mirjana Hojka
23. 5. 2016. 10:24
Mirjana Hojka
2. 1. 2016. 23:48
Mirjana Hojka
2. 1. 2016. 23:47
Mirjana Hojka
2. 1. 2016. 23:46
Mirjana Hojka
2. 1. 2016. 23:45
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:38
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:37
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:36
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:36
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:35
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:34
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:33
Mirjana Hojka
23. 9. 2015. 22:31
Mirjana Hojka
10. 6. 2015. 11:21
Mirjana Hojka
21. 5. 2015. 11:59
Mirjana Hojka
12. 1. 2015. 00:20
Mirjana Hojka
22. 11. 2014. 23:08
Mirjana Hojka
1. 7. 2014. 10:06
Mirjana Hojka
8. 1. 2014. 17:45


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Linkovi za školu


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju