preskoči na sadržaj
Aktivnosti u knjižnici

"OD KORICE DO POLICE"

"OD KORICE DO POLICE"

📙 27. svibnja 2022.g. učenici 1.r. matične škole boravili su duže vrijeme u knjižnici i družili se s knjižničarkom. Glavna zanimacija bio je igrokaz „Od korice do police", autorice Ane Sudarević. Osim što su čitali igrokaz, razgovarali  o njemu , prepoznavali likove i okarakterizirali ih,  podijeljene su uloge učenicima. Naučili su kako se treba brinuti o knjigama, kako ih čuvati i sačuvati. Potom su ilustrirali svoju policu s knjigama, te su radovi bili vidljivi na panou ispred knjižnice.

Slijedio je ponovni susret i uvježbavanje, te izvedba igrokaza. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 3. 6. 2022. 09:20

„VAŽNOST KOMUNIKACIJE KROZ POŠTARSKU BAJKU"

 

  • 24. svibnja 2022. su učenici 2.razreda imali priliku kroz Poštarsku bajku Karela Čapeka, upoznati čari pisanja pisma i pravilne adrese , te naučiti kako se upornost na kraju isplati. Knjižničarka je održala obradu lektire na zanimljiv način. Tako su kroz igru asocijacija, razgovor o bajci, rad u skupinama  i ponavljanje pomoću kotača ponovili znanje o  pročitanoj bajci.
  • Učenici su upoznati s primjerima poštanskih maraka i priručnikom Otkrivam poštanske marke.
  • U današnje vrijeme sve većeg korištenja tehnologije i načina komuniciranja među ljudima, pisanje pisama i slanja poštom vrlo je rijetko. Stoga su učenici kroz bajku ponovili sve te vrijednosti.    
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 3. 6. 2022. 09:17

"ČITANJE NAS VEŽE I SPAJA"

"Postavlja se pitanje: Tko u obitelji voli čitanje?"

8.11.2021.g. je svečano započeo naš projekt poticanja čitanja pod nazivom Čitanje nas veže i spaja. Namijenjen je učenicima trećih razreda i njihovim obiteljima. Ruksak sa 7 knjiga različite tematike i bilježnicom dojmova krenuo je na put. Tako će iz tjedna u tjedan obići 18 obitelji. Nije važno pročitati sve knjige nego je važno uživati u pročitanome. Rea je imala tu čast da  prva ponese ruksak s knjigama u svoj dom. Projekt je završio 2.5 2022. kada je zadnji učenik vratio ruksak u knjižnicu. Iz bilježnice dojmova možemo iščitati učeničke dojmove koje su pisali dok im je ruksak bio u obitelji. Saznajemo kako su se osjećali i što su sve proživljavali u zajedničkom druženju uz knjigu. Zahvaljujemo se roditeljima na suradnji što su sa svojom djecom proveli dio svog slobodnog vremena listajući i čitajući knjige iz  ruksaka, te na taj način dali važnost čitanju.

 

                                                                             Ankica Holubek, dipl.bibliotekar

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 3. 6. 2022. 09:15

Međunarodni dan društvenih igara

11.travnja obilježava se Međunarodni dan društvenih igara  kada se  održava mnogo susreta ljubitelja društvenih igara radi druženja, natjecanja i popularizacije društvenih igara uopće. Ovaj dan obilježava se od 2013.godine.

Igra općenito ima jako velik utjecaj na učenje i razvoj djece. Svi znamo kako djeca najbolje uče kroz igru i igranje. Igranjem društvenih igara kod djece razvijamo kritičko mišljenje, poštivanje pravila igre, samostalnost i prihvaćanje poraza .

U suradnji s učiteljicama razredne nastave u matičnoj školi, knjižničarka je 11.travnja 2022.g. s učenicima nižih razreda jedan školski sat posvetila igranju društvenih igara i održala turnir u igri „Čovječe ne ljuti se“ i „Uno“. Bilo je vrlo uzbudljivo i živo , te se osjetio  natjecateljski duh među učenicima. Tako smo u svakom razredu dobili učenika pobjednika i nagradili ih malim poklončićima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 12. 4. 2022. 12:37

PREDSTAVA “Ah, ta lektira, ne da mi mira”

Kako djecu podsjetiti na važnost i vrijednost čitanja knjiga, bila je pun pogodak lutkarsko-glumačka predstava „ Ah, ta lektira, ne da mi mira.“

 Ne, nije bila prvotravanjska šala nego smo  1.travnja 2022.g. u našoj školi ugostili „Kazalište Lutonjica Toporko“ iz Samobora (Jan Novosel, Hana Kunić i Jakov Jozić) koji su 103. put izveli ovu vrlo zanimljivu i poučnu lutkarsku predstavu pred 50-ak naših mališana.

Kako i sami glumci kažu da su i oni s lektirom „hvatali krivine“, ali poručuju djeci da je knjiga važna i kako čitajući razvijamo maštu i oživljavamo likove. Tako su u predstavi na tren iz knjige izašli Petar Pan i Crvenkapica zahvaljujući djeci koja su ih čitala. Po licima djece možemo zaključiti kako su pozorno pratili i upijali svaku riječ glumaca.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 4. 4. 2022. 08:35
 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 


Oglasna ploča

Energetska obnova

Europski strukturni i investicijski fondovi

U lipnju poziv za energetsku obnovu kuća, a prijave krajem ljeta

HB stan » Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od ...


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Linkovi za školu


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju