preskoči na sadržaj
Vijesti iz škole

Likovna grupa

U našoj školi već duži niz godina djeluje likovna grupa koju vodi naša učiteljica Dijana Vidović Petrović. Okuplja oko sebe kreativne učenike s kojima izrađuje razne zanimljive predmete. Ove godine odlučili su raditi kreativne blokiće sa zanimljivom porukom. Blokiće možete kupiti u velikoj zbornici po 25 kn ili 35 kn. Slike blokića možete pogledati u našoj foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 6. 4. 2021. 07:50

LJUBAVNA POŠTA

VALENTINOVO

„ Kao što cvijeće ne može cvasti bez topline i sunca, tako ni čovjek ne može postati čovjekom bez topline prijateljstva!“

U tom ozračju, naši su učenici proveli tjedan (od 8.-12.2.) pisajući prijateljske i ljubavne poruke. Poštanski sandučić napunio se do vrha i željno iščekivao  dan podjele. Ljubavni poštari ( Darren, Mirta i Filip) uz pomoć knjižničarke žurno su razvrstali pisamca koja su zatim dostavljena u ruke vlasnika. Izrazi lica odavali su nestrpljenje, veselje i iznenađenje, kako kod učenika tako i kod učitelja.                                                                                                                                                                                                                                                            Ankica Holubek, knjižničarka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 4. 3. 2021. 13:28

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Dan sigurnijeg interneta u našoj školi obilježili smo u periodu od 8. do 10.veljače 2021. godine radionicom za učenike od 5. do 8. razreda na temu „Opasnosti koje je donio internet – uz film „Naš online život, o kojem roditelji trebaju znati““. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 4. 3. 2021. 12:18

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

 

Dan ružičastih majica 24. 2. 2021. obilježili smo i u našoj školi radionicama za učenike od 5. do 8. razreda simboličnog naziva

„Kako nenasilno rješavati sukobe – uz film „Just because“. Radionicu je vodila soc. pedagoginja.  Cilj radionice je bio kroz igru i aktivnosti poučiti učenike da razmisle na koji način nenasilno rješavati sukobe i razvijati kvalitetnije odnose,  odnosno da nauče prepoznati razliku između nasilne i nenasilne komunikacije, da izdvoje prednosti nenasilne komunikacije i razumiju ljutnju, što nam ona poručuje te kako se nositi s njom.. O uspješnosti radionice najviše nam govori evaluacija, ali i izrazi lica sudionika radionica.

Više pogledajte u Fotogaleriji…

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 4. 3. 2021. 11:44

SVAKIM DANOM SVE HRABRIJI Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici....Mnoge brige ovih dana muče djecu..I ponekad nije niti jednostavno niti lako nositi se sa izazovima koji se pojavljuju...Ako nekoga zanima kako se osnažiti, šaljem vam radnu bilježnicu “Svakim danom sve hrabriji“  koja osnažuje i gradi  psihološku otpornost i svakako vam može biti od pomoći.

»Nitko od nas ne zna kakvi nas izazovi čekaju, ali neke su stvari sigurne. Možemo biti uvjereni da nas u budućnosti čeka mnogo lijepih iskustava, da zajedno možemo prevladati i najveće izazove i da smo hrabriji nego što mislimo. A svakoga dana sa svakim novim izazovom koji prevladamo postajemo još hrabriji.«

PS. Ukoliko trebate nekoga s kim želite podijeliti svoje brige-ZNATE GDJE ME MOŽETE PRONAĆI....

Ivana Širac

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 25. 2. 2021. 11:19

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 27. 1. 2021. 23:26

Mjesec hrvatske knjige 2020

Pod motom ”Razlistaj se!” ovogodišnja manifestacija „Mjeseca hrvatske knjige“ posvećena je planeti Zemlji, a povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.

„Mjesec hrvatske knjige“ obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga 2020. godine i tim povodom naša škola i ove godine organizira niz aktivnosti:

  • – Sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom „Istraživači planeta Z.“, koji je namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole. Kviz se provodi online i pozivaju se djeca da do petka 23. listopada  ispune zabavan i poučan upitnik. Kviz je natjecateljskog karaktera.
  • Kviz za poticanje čitanja za učenike 5.r.

Nakon kviza učenici su izrađivali crtež svojih prstiju i upisivali pojmove vezane za planet Zemlja.

  • Razredno natjecanje u čitanju naglas za učenike od 5.-8.r. ( od 10.-12.11.2020.)
  • Pisanje haiku pjesama  (učenici 8.b.)
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 5. 12. 2020. 16:56

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020.

Postani istraživač planeta Z!

Povodom Mjeseca hrvatske knjige šestero naših učenika ( Mirta Klasić,5.r., Leon Znamenaček,6.r., Andrea Ilinović,6.r., Jan Holubek, 7.r, Dijana Petković, 8.b. i Vita Domović, 8.b.) sudjelovalo je u nagradnom kvizu.

Ove je godine Nacionalni kviz za poticanje čitanja prilagođen novonastaloj situaciji: umjesto čitanja knjiga, trebalo je istražiti online izvore informacija.

Namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 25. 11. 2020. 23:55

Vukovar - 2020.

„I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI“

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje  od ove godine je državni blagdan i neradni dan.

Već tradicionalno tim povodom učenici i učitelji naše škole paljenjem lampiona odaju počast svim stradalim žrtvama. 17.11.2020. ispred izloženog plakata na ulazu škole, u skladu epidemioloških mjera, u miru i tišini se učenike željelo potaknuti na mir, toleranciju, uvažavanje i mirno rješavanje sukoba.

                                                        Ankica Holubek, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 23. 11. 2020. 16:14

Razredno natjecanje u čitanju na glas

„ Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih , daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice“. (Charles W. Eliot)

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige proveli smo aktivnost Razrednog natjecanja  u čitanju naglas među učenicima viših razreda. Knjižničarka je u suradnji s učiteljicom hrvatskoga jezika  Morenom Mandić Čolić realizira aktivnost na satu  hrvatskoga jezika. Zbog epidemioloških uvjeta natjecanje je održano pojedinačno za svaki razred . Aktivnost se održavala u tri termina – 10.,11. i 12. studenoga 2020.g. Sudjelovalo je ukupno 19 učenika. Proglašeni su učenici s najvišim brojem osvojenih bodova. Ocjenjivala se kreativnost uvoda, jasnoća i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupan dojam. S obzirom da natjecanje nema višu razinu i pobjednici se ne natječu dalje, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali  i potaknuli ostale učenike na važnost čitanja.

Učenicima su podijeljene zahvalnice i poklon iznenađenja za sudjelovanje.

                                                        Ankica Holubek, knjižničarka

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 23. 11. 2020. 15:44

KRAVATA IZUM HRVATA

19.10.2020. godine uz maske koje su postale dio naše svakodnevnice u našoj školi pojavio se još jedan „modni dodatak“- KRAVATA-IZUM HRVATA…

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 20. 10. 2020. 23:15

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dana 16. listopada 2020. već tradicionalno obilježavamo  Dan kruha.  Razrednici predmetne nastave su u tom tjednu ( od 12.-16.10. ) na satu razrednika s učenicima na različite prigodne načine

( blagovanjem pekarskih proizvoda, razgovorom o zdravom načinu prehrane, ali i zahvalnosti za ono što imamo) obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Pisale su se i pjesme posvećene kruhu.

                                                                       Ankica Holubek, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 20. 10. 2020. 22:03

Maska

MASKA- 15. MALI SAJAM KAZALIŠTA

Ovogodišnja Maska održala se u online izdanju zbog epidemioloških mjera.

Tako  se od 24. do 26. rujna 2020. g. moglo  pogledati niz zanimljivih predstava za predškolske i sve školske uzraste. Predstavama se moglo pristupiti preko poveznice ( linkova) objavljenih na  internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Daruvar i na facebook stranici Maske. Na taj su se način uključili i naši učenici pogledavši na satu hrvatskoga jezika po neku od predstava. Osmi razredi su 24. rujna pogledali predstavu Huligan, 5.r. predstavu Knjiga o đungli, a učiteljice razredne nastave također su odabrale  i pogledale predstavu primjerenu uzrastu.

                                                          

                                                                           Ankica Holubek, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 30. 9. 2020. 22:26

Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna. Ta UNESCO-ova inicijativa ističe važnost pismenosti za pojedince, zajednice i društva s nadom da će se jednoga dana riješiti problem nepismenosti u svijetu.

Pismenost je jedno od temeljnih ljudskih prava. Razne organizacije nastoje obilježavanjem ovog dana  potaknuti djecu i mlade da otkriju radost čitanja i učenja, te da se ostvari njihovo pravo na obrazovanje u zemljama diljem svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 15. 9. 2020. 21:48
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


 


Oglasna ploča

Energetska obnova

Europski strukturni i investicijski fondovi

U lipnju poziv za energetsku obnovu kuća, a prijave krajem ljeta

HB stan » Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od ...


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Linkovi za školu


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju