2022-06-21 13:55:28

KAD SE NAŠE RUKE SLOŽE

21.6.2022. godine u Osnovnoj školi Dežanovac nije bio samo još jedan običan utorak. Bio je to poseban utorak koji smo posvetili kraju školske godine, a obilježili smo ga šarolikom aktivnostima: turnirom u popularnoj igri crtanja pojmova „Pictionary“, nakon čega je uslijedio kakaoke show „Zvjedzdice pjevaju”, a potom i oproštaj od naših dragih i voljenih osmaša, a sve pod nazivom "Kad se naše ruke slože".

 

 

Turnirom u društvenoj igri Pictionary su obuhvaćeni učenici predmetne nastave, zajedno sa razrednicima, predmetnim učiteljima, knjižničarkom i soc. pedagoginjom, koja je ujedno i koordinator današnjeg dana. Pripreme su počele  puno ranije, još tijekom travnja 2022.. Na Vijeću učenika dogovorili smo detalje projekta. Turnir je organiziran na razini škole. Također su uspostavljena jasna PRAVILA IGRE, te PRAVILA PONAŠANJA.Nakon toga su educirani učitelji, koji su na satovima razrednika s učenicima igrali Pictionary, te su međusobno odabrali svoje „učenike crtače”,  „ učenika sudca”, “učenika pijuna” i “ učenika bacača kocke” koji su potom u finalu škole predstavljali svoj razred. Nije to bila neka šala. Imali smo i voditelje, suce, mjerača vremena, nosače pojmova, razglas.... Školsko igralište bilo je iscrtano poput polja „Pictionary”, svaki razredni odijel imao je svoj stalak za crtanje. Nakon uzbudljive igre došli smo do cilja. Učenici 7. I 8. razreda zasluženo su proglašeni pobjednicima, te su FER podijelili titulu prvoga mjesta! 
No tu veselju njije bio kraj. Već zakuhanu atmosferu podgrijalo je 7 vokalnih izvedbi koji su uveselili publiku i stručni žiri našeg Karaoke showa „Zvjezdice pjevaju”. Tako su u ovogodišnjem programu sudjelovali Nina Pastuović,Leonarda Beniš i Ana Marija Ković, Ivan Kovač, Luka Pejazić, Božidar Vižman, Filip Karlica, Leon i društvo iz ćoška, D- sedmašice, Leon Njegovec i Anto Lucić te  Mateo Ković. Porin za osvojeno 1. mjesto zaslužile su stručnom ocjenom žirija D-sedmašice. Porin za 2. mjesto pripao je osmašu Mateu Koviću koji je već ranije vrlo uspješno vokalno predstavljao našu školu, dok je Porin za  3. mjesto pripao petašicama Nini, Leonardi i Ana Mariji. Zahvaljujemo našem stručnom žiriju, učiteljima Emijliji Sedlaček, Josipu Blaževiću i Esteri Cenger na ovome nimalo lakom zadatku, ali i svim veselim i hrabrim natjecateljima i voditeljicama Sari i Antonelli.  
I kao šećer za kraj, tako brzo proletjelo je ovih osam godina, oprosili smo se i od naših dragih osmaša. Hvala vam na vremenu koje smo proveli zajedno, kao i na emotivnom pozdravu za kraj. Želimo vam puno razloga za osmjehe na vašim licima u nekim budućim „putovanjima”. 

Zahvale Općini Dežanovac na slatkom poklon paketima za naše učenike. 


Ivana Širac, prof. soc. pedagog

 


Osnovna škola Dežanovac