preskoči na sadržaj
Vijesti iz škole

TERENSKA NASTAVA Kulturni centar " Mato Lovrak" Veliki Grđevac


21.6.2022.g. učenici nižih razreda naše škole svoj zadnji dan nastave proveli su u "opuštajućoj"
atmosferi odlaskom na Terensku nastavu. Tako su u pratnji svojih učiteljica i stručno vodstvo koje ih
je tamo dočekalo, posjetili Kulturni centar "Mato Lovrak" u Velikom Grđevcu. Obišli su Spomen sobu
Mate Lovraka, uže središte mjesta i zgradu škole, spomenik književnika, park - motive
književnikovih djela.

Uslijedila je i vožnja vlakićem do Kulturnog centra „Mato Lovrak“ - aktivnosti u centru-
razgledavanje rekvizita iz filma- vlak

(Vlak u snijegu), bunar ( Medo se skorom utopio), mlin -Mlinareva kuća s etnografskom zbirkom (
Družba Pere Kvržice), ribnjak, šetnja šumskim područjem uz potok Grđevicu, šetnja poučnom
šumskom stazom „ Staza prijatelja prirode“
Bilo je to lijepo i poučno druženje svih učenika područnih i matične nam škole .
Ankica Holubek, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 23. 6. 2022. 10:08

KAD SE NAŠE RUKE SLOŽE

21.6.2022. godine u Osnovnoj školi Dežanovac nije bio samo još jedan običan utorak. Bio je to poseban utorak koji smo posvetili kraju školske godine, a obilježili smo ga šarolikom aktivnostima: turnirom u popularnoj igri crtanja pojmova „Pictionary“, nakon čega je uslijedio kakaoke show „Zvjedzdice pjevaju”, a potom i oproštaj od naših dragih i voljenih osmaša, a sve pod nazivom "Kad se naše ruke slože".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 21. 6. 2022. 13:55

SPORTSKI DAN -DAN BEZ NASILJA "FER JE BITI FER"

20. lipnja 2022. godine održan je Dan škole koji smo službeno proglasili «Dan bez nasilja». U tom duhu osmišljene su sportske aktivnosti, uz moto Fer je biti fer.

Za organizaciju sportskog dijela glavni I odgovorni je bio nastavnik Dragan Barač. Tako su naši učenici uživali u međurazrednom turniru u odbojnci I nogometu. Kao kruna sportskog dijela dana bila je utakmica osmaša I naših učitelja gdje su osmaši zasluženo zauzeli titulu pobjednika.

Na kraju druženja dodjeljena je nagrada “Najboljeg sportaša I sportašice škole” koju su ponosno preuzeli  David Přenosil I Sara Martić. … No ne smijemo izostaviti I dodjelu pohvale “Najboljoj učenici škole” našoj dragoj Ivi Kamenski  za  izniman uspjeh, uzorno vladanje, skromnost, nesebičnu pomoć i suosjećanje prema drugim učenicima, a uz pohvalu Iva je dobila I nagradu- besplatno ljetovanje u školskom odmaralištu na otoku Pašmanu  u Tkonu (4.7.-11.7.2022.)

Kroz realizirane aktivnosti smo željeli  razvijati i osvijestiti smisao za tolerantnost i ravnopravnost, te međusobno uvažavanje i poštivanje, druženje i zabavu koje su nam toliko nedostajale u „Corona razdoblju“.

Više pogledajte u Foto galeriji..

Ivana Širac, prof. soc. pedagog

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 20. 6. 2022. 13:43

Terenska nastava "DA-BAR"

Terenska nastava  učenika Osnovne škole u Dežanovcu u kamp izletište „DA-BAR“

Kako ponekad treba napraviti odmak od „klasičnog“ oblika nastave i iskustveno učenje doživjeti u pravom smislu te riječi doživjeli smo 9. i 10. svibnja 2022. u kamp izletištu „DA-BAR“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 10. 5. 2022. 16:28

MALI NOGOMET

U utorak, 5. travnja 2022. godine održano je Međuškolsko natjecanje 5.-ih i 6.-ih razreda u malom nogometu u kojemu je sudjelovala i ekipa iz naše škole. Natjecanje se održalo u OŠ Vladimir Nazor u Daruvaru (dvorana u Frankopanskoj). U žestokoj borbi s gradskim školama zauzeli su 5.mjesto.

Čestitke dečkima i njihovom voditelju Draganu Baraču!yes

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 8. 4. 2022. 10:13

Međuškolski književni kviz 2022.

Povodom Dana dječje knjige, 6.travnja 2022. god. održan je 11. Međuškolski književni kviz namijenjen učenicima 5. –ih razreda BBŽ-e. Kviz je održan u IV.OŠ Bjelovar. Tročlana ekipa koja je predstavljala našu školu su: Nina Pastuović, Ana Marija Ković i Ena Tatomirović pod mentorstvom knjižničarke Ankice Holubek. Učenici su se natjecali u poznavanju djela „Moja slavna prijateljica“ autorice Ivane Guljašević  s kojom su se imali prilike upoznati na  književnom  susretu. Za vrijeme rješavanja kviza za knjižničare mentore održana je radionica „Vraćanje života knjizi: popravak i zaštita knjiga“.

Sudjelovalo je ukupno 51 učenik iz 17 škola naše županije.

Iako naše učenice nisu zauzele prva mjesta, ponosni smo na njihov likovni izričaj na temu romana. Naime, učenice : Nina Pastuović,5.r., Ana Marija Ković,5.r. i Iyanla Iskra Stojaković,4.r. izradile su ilustracije koje su poslužile kao motiv za izradu zahvalnica, pohvalnica i straničnika. Tako su i  naši mali umjetnici dali svoj skromni doprinos Međuškolskom  književnom kvizu BBŽ-a.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 8. 4. 2022. 10:09

ŽUPANIJSKO NATJECANJE

BRAVO za našu Andreu!

Jučer, 30. ožujka 2022.godine održano je 27. županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika učenika osnovnih škola. Organizator natjecanja bila je OŠ Rovišće, a samo natjecanje održano je u OŠ Mirka Pereša u Kapeli. Našu je  školu uspješno predstavila Andrea Ilinović, učenica 7. razreda osvojivši visoko 5. mjesto.

Čestitke Andrei na postignutom rezultatu kao i njenoj mentorici Moreni Mandić Čolić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 31. 3. 2022. 12:42

ZAHVALE

Zahvale našoj dječici, njihovim roditeljima i svim djelatnicima područnih i  matične škole   koji su se punim srcem uključili u akciju pomoći izbjeglicama iz Ukrajine. 29.3.2022. popunili smo kombi Hrvatskog Crvenoga križa u Daruvaru i dali svoj skromni doprinos onima kojima je to sada uistinu potrebno.

“Nijedan čin dobrote, bez obzira koliko malen, nikad nije protraćen.” Ezop

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 29. 3. 2022. 11:45

HUMANITARNA POMOĆ ZA IZBJEGLICE IZ UKRAJINE

Poštovani, roditelji, djelatnici, mještani...naša škola se uključuje u prikupljanje pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Pomoć prikupljamo u područnim školama do četvrtka 24.3. do 12 sati, svaki radni dan od 8 do 12 sati. U MŠ u Dežanovcu  pomoć prikupljamo do petka 25.3. do 12 sati, a svaki radni dan od 8 do 14 sati.

Popis proizvoda koje smo dobili od Crvenog križa Daruvar proslijedili su vam razrednici još u petak 18.3.

Odazovimo se u što većoj mjeri, sjetimo se kako je pomoć nekada trebala i Hrvatskoj.

''Slava Ukrajini!''

Hvala na razumijevanju, ravnatelj Zoran Činčak,mag.pov.  yessmileybroken heart

  :: opširnije :: 


objavio: ZORAN ČINČAK  datum: 21. 3. 2022. 11:04

Dan ružičastih majica 2022.

Dan ružičastih majica,

 poznatiji kao Pink Shirt Day, održava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi Nova Scotiji.

Na taj je dan učenik jedne škole u Kanadi došao u ružičastoj majici u znak podrške svojoj majci koja je oboljela od raka dojke i zbog toga je bio žrtva vršnjačkoga nasilja. U znak potpore tom dječaku dvojica učenika škole Nova Scotia, David Shepherd i Travis Price, također su odjenuli ružičaste majice i njihov prosvjed protiv nasilja postao je globalan. Od tada u cijeloj zemlji organiziraju razne aktivnosti, kako po školama tako i na radnim mjestima, te se nose ružičaste majice kako bi simbolizirale borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Dan ružičastih majica obilježili smo i u našoj školi radionicama za učenike od 5. do 8. razreda 18.2.2022.  simboličnog naziva „ Prijatelju u nevolji“. Radionicu su uz pripremu i koordinaciju soc. pedagoginje Ivane Širac vodili učenici Sara Martić i Mateo Ković iz 8. razreda.   Cilj radionice je bio kroz različite aktivnosti prepoznati i opisati načine pomoći prijatelju u nevolji. O uspješnosti radionice najviše nam govore izrazi lica sudionika radionica i evaluacijski listići nakon održane radionice.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 18. 2. 2022. 13:28

Samotestiranje učenika

Poštovani roditeljii,

slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo

 https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

                                                                           Uprava za odgoj i obrazovanje

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 14. 2. 2022. 21:32

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2022.

Obilježavanju Dana sigurnijeg interneta u našoj školi  posvetili smo tjedan od 7. do 11. veljače 2022. godine. Aktivnosti smo usmjerili na radionice za učenike od 5. do 8. razreda pod SRO i pod nastavom informatike.  Tako su učiteljica Mirjana Hojka i soc. pedagoginja Ivana Širac s učenicima predmetne nastave pod informatikom provele radionicu Oprezan let u cyber svijet – Društvene mreže. Cilj radionice bio je definirati, prepoznati i reagirati na cyberbullying u njihovoj okolini i među

njihovim vršnjacima, a učenici su poučeni prepoznati dobre i loše strane korištenja društvenih mreža, osvijestiti posljedice nasilja putem društvenih mreža, nabrojati načine prevencije virtualnog nasilja, suprotstaviti se pojavi cyberbullying-a  i razvijati kreativnost kroz osmišljavanje razredne/školske kampanje. A pod satom razrednog odjela razrednici su s učenicima proveli radionicu Zoomorni u virtualnoj školi – Online nastava čiji je cilj bio da učenici mogu prepoznati pozitivne i negativne strane online nastave te dati prijedloge za njeno unaprjeđenje. Tijekom radionice učenici su prepoznali pozitivne i negativne strane korištenja IKT-a , osvijestili svoju ulogu u korištenju IKT-a, razvijali vještine kritičkog promišljanja i suradnje i socio-emocionalne kompetencije, te osvijestili važnost dobrog mentalnog i fizičkog zdravlja.

Ivana Širac, soc. pedagog

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 8. 2. 2022. 14:03

ZIMSKA BAJKA

Dragi učenici, dragi roditelji

prije svega želimo da  nadolazeće blagdane provedete u slavlju  i veselju u krugu svojih najmilijih, te da vam 2022. bude ispunjena zdravljem, srećom i uspjehom...

Od ❤ djelatnici OŠ Dežanovac...

Uživajte u Zimskoj čaroliji  naše dječice..

https://drive.google.com/file/d/18ykPig9luN8LsMAcsrMAs7PdnQ-ziyzE/view?ts=61c30d8f

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Širac  datum: 23. 12. 2021. 09:12

OBAVIJEST RODITELJI, PROMJENA OSOBNIH PODATAKA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji u privitku vam šaljemo obavijest oko eventualnih promjena vaših osobnih podataka ili podatak za vaše dijete kao što su prijava novog boravka, promjena prebivališta, promjena prezimena i sl.

Ravnatelj, mr.sc.Zoran Činčak,mag.pov.

  :: opširnije :: 


objavio: ZORAN ČINČAK  datum: 25. 9. 2020. 08:44

Popis drugih obrazovnih materijala za 2020./2021. šk. godinu Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji,

kao što ste već upoznati za slijedeću školsku godinu 2020./2021. udžbenike niste dužni kupovati jer će MZO RH iste finanancirati.  Udžbenici će vas čekati u školi početkom slijedeće školske godine, isti su vlasnišrvo škole i na kraju svake školske godine vraćat ćete ih u školu, neoštećene, a dobivati ćete druge za naredni razred.

Međutim, nabavka drugih obrazovnih materijala (npr. radne bilježnice, radni materijali, atlas, ...) i dalje je obveza roditelja. Popis drugih obrazovnih materijala nalazi se u prilogu :

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Hojka  datum: 14. 7. 2020. 00:48

VAŽNO!!!, OBAVIJEST ZA RODITELJE U VEZI S OCJENJIVANJEM UČENIKA U ONLINE NASTAVI Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: ZORAN ČINČAK  datum: 14. 4. 2020. 08:35
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


 


Oglasna ploča

Energetska obnova

Europski strukturni i investicijski fondovi

U lipnju poziv za energetsku obnovu kuća, a prijave krajem ljeta

HB stan » Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od ...


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Linkovi za školu


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju